Časopisy Kamarád a Domov - Terezínské ghetto očima dětí - Matysová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce zpracovává téma, jež se vztahuje k letům 1940 - 1945. Práce se zaměřuje na dětskou tvorbu v terezínském ghettu. Konkrétně se bude zabývat časopi-sem Kamarád, který zde byl vydáván od října 1943 do září 1944, a časopisem Domov, který byl editován od prosince 1943 do května 1944. Okrajově se věnuje historickému kontextu a podmínkám, ve kterých děti v koncentračním táboře byly nuceny žít. Jádro práce se zabývá obsahem, druhy příspěvků a reflexí života v Terezíně.
Kamarád and Domov Magazines - Terezín Ghetto in the View of Children
Keywords: Terezínské ghetto; časopis Kamarád; časopis Domov; Terezín ghetto; magazine Kamarád; magazine Domov