Posttraumatický stresový syndrom u záchranářů - Lácha, Pavel (Jihočeská univerzita, 2008)
Všichni pracovníci v oborech akutní medicíny, včetně záchranářů jsou v důsledku stresujících událostí v každodenní praxi ohroženi nejen syndromem vyhoření a akutní reakcí na stres, ale i posttraumatickou stresovou poruchou. Všechny uvedené stavy nejen významně ovlivňují osobní a pracovní život postiženého zaměstnance, ale mohou mít negativní vliv i na pacienty.
Posttraumatic stress disorder (PTSD) in rescue workers
Keywords: Zdravotnická záchranná služba (ZZS); Psychický vliv; akutní medicína; posttraumatický stresový syndrom; stresové faktory.; Emergency medical service (EMS); psychological impact; acute medicine; posttraumatic stress disorder; stress factors.