Využití manipulačních zařízení ve skladovém hospodářství vybrané firmy. - Zelenka, Martin (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá dopravní a manipulační technikou ve společnosti PROSTOR-design s.r.o., kterou lze použít, nebo je používána. Vzhledem k charakteristice práce ve společnosti je zde obsažena i problematika skladování a paletizace materiálu. Práce seznamuje s různými druhy dopravní a manipulační techniky, možnostmi manipulace, sladování a paletizace materiálu. Společně s prostředky k tomu potřebnými. Jednotlivé kapitoly popisují různé druhy této techniky a jejich možnosti efektivního využití místa pro skladování matriálu. Avšak nepopisují jejich vnitřní konstrukci a technické řešení. Závěr práce je shrnut aktuální stav ve firmě PROSTOR-design s.r.o. a doporučené změny, ke zlepšení manipulace a skladování materiálu.
Usage of manipulating device in stocking of choosen company.
Keywords: Manipulační prostředek; manipulace; materiál; břemeno; sklad; skladování; paleta; paletizace; Manipulation vehicle; manipulation; material; burden; storage; storing; pallet; packaging