Identifikace klastrů v průmyslu Českých Budějovic - Bolek, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Předmětem této bakalářské práce je analýza podmínek pro rozvoj klastrů v průmyslu a identifikace těchto klastrů na území města České Budějovice. Základním kritériem pro výběr daných firem do vzorku je: počet zaměstnanců 20 a více a sídlo firmy v hranicích správního území Českých Budějovic. Zdroje dat byly poskytnuty Českým statistickým úřadem a doplněny vlastním terénním průzkumem. Úvodní část je věnována rozboru literatuty a teoreticko-metodologické části práce. Dále se zabývá teoretickými aspekty produkčních sítí a vlastní charakteristikou města. Následně přisupuje k samostatnému vyhodnocení a zpracování dat. V závěru práce dochází k vyhodnocení a shrnutí potenciálu pro vznik českobudějovických klastrů
Analysis of clusters in industry České Budějovice
Keywords: České Budějovice; konkurenceschopnost; rozvoj klastrů; transformace průmyslu; lokalizační faktor; České Budějovice; competittiveness; development of clusters; transformation of industry; localization factor