Vliv kofeinu na změnu reakční doby - Bauerová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce je zaměřena na vliv kofeinu na změnu reakční doby jedince. V teoretické části práce jsou nastíněny klady a zápory kofeinu. Je zde i stručný popis možných alternativ, kde se samotný kofein nachází. Část teoretické práce je věnována i reakční době. Praktická část popisuje samotný průběh měření daných respondentů. K výzkumu byl použit reaktometr, který měřil reakci jedinců na optický podnět. Cílem tedy bylo provést měření vlivu kofeinu na reakční schopnosti testovaných respondentů. Tato data byla následně statisticky zpracována, komparována a byl vyvozen jednoznačný závěr práce.
The influence of caffeine on the change of reaction time.
Keywords: kofein; reakce; reakční doba jedince; caffeine; reaction; reaction time of individual