Vliv arteterapeutického přístupu na děti v MŠ ve věkové skupině od 5 do 7 let ve speciální třídě s vadami řeči. - Konvalinková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem bakalářské práce je zjistit, jak opožděný vývoj řeči souvisí s opožděním emočního vývoje dítěte. Toto se zřetelně projevuje v kresbě, která bývá na nižší úrovninež je chronologický věk dítěte. Cílem arteterapeutického přístupu je nenásilnou formou posunout dítě do dalšího stádia vývoje.
The influenc of the art therapical approach to 5 to 7 year olds in nursery schools with specialised classes for language disabilities.