Využití traktorového zemědělského dopravního systému s výměnnými nástavbami v podniku zemědělské prvovýroby - Král, Martin (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím traktorového dopravního systému s výměnnými nástavbami v podniku zemědělské prvovýroby. Traktorové dopravní systémy se skládají z tažného a přípojného vozidla, které je nosičem několika druhu nástaveb. V tomto případě se jedná o sklápěcí korbu a rozmetadlo hnoje. Pro svojí práci jsem si vybral podnik Agrospol Mladá Vožice a.s., který využívá výměnné systémy Annaburger HTS 20.79 ve složení podvozek, sklápěcí korba a rozmetadlo hnoje. V práci jsou popsány technické parametry jednotlivých nástaveb výměnného systému, jejich využití a je proveden rozbor investičních a provozních nákladů.
Use of a tractor agricultural transport system with interchangeable superstructures in an agricultural primary production enterprise
Keywords: Traktorový dopravní systém; výměnné nástavby; Annaburger; provozní náklady.; Tractor transport system; swap bodies; Annaburger; operating costs.