Strom: funkce v krajině a význam pro člověka (Výukové téma pro ZŠ) - Reháková, Jarmila (Jihočeská univerzita, 2011)
V diplomové práci byl vytvořen výukový program pro interaktivní tabuli využitelný v hodinách přírodopisu na 2. stupni základní školy. Prezentace programu byla provedena v sedmých ročnících třech základních škol. Na těchto školách byl proveden srovnávací výzkum, formou didaktického testu, který porovnával úroveň znalostí žáků, kteří absolvovali výuku s využitím interaktivního programu a u žáků, kteří absolvovali výuku stejného učiva formou frontální výuky. K diplomové práci je přiloženo DVD s vlastní výukovou prezentací pro interaktivní tabuli a tištěný manuál k ovládání programu.
Tree: its landscape function and importance for human beings (A theme for teaching at primary schools)
Keywords: Interaktivní výuka; interaktivní program; výuková metoda; badatelsky orientované vyučování; didaktický test.; interactive teaching; interactive programme; teaching method; inquiry based education; didactic test