Exekuční řád České republiky s ukázkou exekučního řízení - Ungerová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Zabývám se vznikem exekuce, nad jejím provedením, nad novelizací exekučního řádu. Ve své práci mám ukázku konkrétního exekučního výkonu a též vyhodnocení dotazů kladeným respondentům s jejich pohledem na exekuci. Potvrzují se mi zde hypotézy. Hypotéza č.:1 - Mají tzv. malé soudní exekuce převažující podíl - ano, tyto exekuce tvoří třetinu všech dluhů. Hypotéza č.:2 - Zda se při tzv. malých soudních exekucích, dají poplatky snížit - ano, při více exekučních řízení se povinnému všechny jeho pohledávky vedeny jedním věřitelem proti němu slučují. Hypotéza č.:3 - Vede novelizace zákona o exekucích ke zlepšení a zkvalitnění průběhů exekucí - ano, novelizace zákona o exekucích přispěla ke zkvalitnění exekučního zákona. Na základě této úpravy se nyní uleví jak soudcům, tak i povinným.
Execution of the Czech Republic with a demonstration of enforcement proceedings
Keywords: soudci exekuce dluh soudní řád novelizace; judges execution debt procedure amendment