Biomasa jako základní surovina pro výrobu paliv a energie - Junga, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou výroby, využití, rozdělení a významu motorových paliv z biomasy. Od stručného přehledu několika nejzákladnějších, ale také nejdůležitějších biopaliv k těm v současnosti nevyužívaným ale potencionálně významným. Zhodnocení výhod i nevýhod paliv z biomasy oproti palivům fosilního původu a charakteristikou biopaliv první, druhé a třetí generace. Tato práce představuje shrnutí poznatků českých i zahraničních odborníků za posledních několik let.
Biomass as a basic raw material for the production of fuels and energy
Keywords: Biomasa; biopalivo; etanol; celulosa; emise; bionafta; biovodík; biomass; biofuel; ethanol; celulose; emission; biodiesel; biohydrogen