Předpoklady rozvoje komerčních služeb ve vybrané oblasti - mikroregionu Veselsko - Lamač, Petr (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se jmenuje Předpoklady rozvoje komerčních služeb ve vybrané oblasti - mikroregionu Veselsko. Použil jsem v ní primární a sekundární data. Sekundární data pocházejí z odborných knih a z databází, např. Českého statistického úřadu nebo Úřadu práce v Českých Budějovicích. V geografické analýze jsem popsal mikroregion. Dělal jsem také průzkum mezi místními podnikateli a vedl rozhovory se starosty. Důležitou částí mé bakalářské práce je krátký popis evropských fondů. Hlavním výsledkem práce je poté situační analýza. Stanovil jsem také hypotézy, které byly prokázány nebo vyvráceny. Konečným výstupem jsou pak doporučení pro rozvoj mikroregionu Veselsko. Věřím, že touto bakalářskou prací napomohu k dalšímu rozvoji Veselska. Zlepšení situace podle mě závisí na lepší spolupráci podnikatelů a místních úřadů, velmi by jim pomohly vzájemné schůzky. Důležitým úkolem úřadů je vzdělávání lidí a zlepšování lidského potenciálu.
The assumptions of commercial services development in a chosen area - microregion Veselsko
Keywords: Mikroregion; Veselí nad Lužnicí; služby; maloobchod; cestovní ruch; evropské fondy; regionální rozvoj.; Microregion; Veselí nad Lužnicí; services; retail; travel movement; European funds; regional development.