Výhody členství České republiky v Evropské unii - Bartošová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce "Výhody členství České republiky v Evropské unii" se zabývá problematikou analyzování postojů občanů České republiky k Evropské unii a euru. Cílem práce je zjištění postojů, analýza a vyhodnocení. Práce se věnuje historii založení Evropské unie, jejích politikách, pilířích a institucích, o členství České republiky v Evropské unii a měně euro. Práce pojednává o výzkumné otázce: Většina Čechů nesouhlasí s přijetím eura, zároveň chtějí nadále zůstat v členství Evropské unie. K vypracování výzkumu je využita kvantitativní metoda dotazníkového šetření. Sesbíraná data jsou následně vyhodnocena s využitím základní statistiky a graficky znázorněna. Závěrem práce je vytvoření uceleného přehledu postojů obyvatel České republiky a analýza výhod a nevýhod členství v Evropské unii.
Advantages of the Czech Republic's Membership in the European Union
Keywords: Evropská unie; Česká republika; Euro; Evropská integrace; výhody a nevýhody; členství; European Union; the Czech Republic; Euro; European integration; advantages and disadvantages; membership