Evropská měnová unie, její vývoj a budoucnost - Otčenášková, Helena (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem této bakalářské práce je Evropská měnová unie, popis jejího vzniku, vývoje a také odhad její budoucnosti. Samozřejmě jsem se zabývala hlavně Českou republikou, jak to v současné době vypadá s datem přijetí eura v ČR a také jaké musíme podniknout kroky, abychom byli schopni dostát veškerým závazkům, které jsou se vstupem do EMU spojeny.
European Monetary Union, Its Progression and the Future
Keywords: Evropská Unie; Euro; Evropská měnová unie; European Union; Euro; European Monetary Union