Krizové řízení výrobní plastikářské společnosti - Malý, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
V dnešní době stále přibývá více a více nových chemických látek, spousta chemických, plastikářských a jiných společností tyto látky využívají pro jejich technologie a zpracování. Jsou tyto firmy připraveny řešit che-mické havárie, mimořádné události a krizové situace? To je zajímavá otázka, a proto se ve své práci zabývám krizovým řízením výrobní plastikářské společnosti ve městě Libáň v Královehradeckém kraji. Současný stav koordinace IZS. Klasifikace nebez-pečných chemických látek. Simulování mimořádných událostí pomocí softwarového nástroje TerEx pro nebez-pečné chemické látky, se kterými se ve společnosti manipuluje. Vyhodnocení vybraných chemických látek dle jejich nebezpečnosti. Analýza rizik, analýza vzniku mimořádných událostí, jako je např. větrná smršť, požár a únik nebezpečné chemické látky, přerušení dodávek mé-dií a jejich řešení. Metodika činností při hrozbě pumové-ho útoku. Zjištění, zda je koordinace IZS na dostačující úrovni včetně vypracované dokumentace výrobní plastikářské společnosti pro řešení mimořádných událostí a krizových situací. Krizové řízení podnikové ekonomiky a ekonomická krize.
Risk management of the production plastic company
Keywords: krizové řízení; mimořádná událost; krizová situace; výrobní plastikářská společnost; Integrovaný záchranný systém; nebezpečné chemické látky a přípravky; TerEx; živelní pohroma; analýza rizik; ochrana obyvatelstva .; crisis management; extraordinary event; crisis situation; production plastic company; Integrated Rescue System; dangerous chemicals substances and preparations; TerEx; natural disaster; risk analysis; protection of population.