Bloomova taxonomie (RBT) ve výuce španělštiny - Tlamsová, Marta (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce nabízí pohled na Bloomovu taxonomii a její revidovanou podobu. Práce nenabízí obvyklé dělení na teoretickou a praktickou část, jelikož ty se v práci průběžně prolínají. V práci jsou popsány obě podoby Bloomovy taxonomie a také jejich přijetí v českém školství. Je zde popsán vztah jednotlivých kategorií revidované Bloomovy taxonomie a jim korespondujících částí španělského jazyka a způsob kladení otázky za použití RBT. Práce obsahuje analýzu vybraného vzorku cvičení, která lze nalézt v učebnicích španělštiny pro střední školy. Dále jsou zde nabídnuty aktivity vedoucí k zapojení vyšších stupňů RBT. V závěru práce je vyhodnocen dotazník zabývající se vztahem pedagogů k RBT.
Bloom´s taxonomy (RBT) in Spanish languagy teaching and learning
Keywords: Bloomova taxonomie; didaktika; španělština; výukové cíle; vzdělávání; výukové aktivity; Bloom´s taxonomy; teaching methodology; Spanish language; eduactional goals; education; educational activities