Předpoklady rozvoje komerčních služeb ve vybrané oblasti - mikroregionu Táborsko - Veselá, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2009)
Předmětem bakalářské práce ''Předpoklady rozvoje komerčních služeb ve vybrané oblasti - mikroregionu Táborsko'' je popsat vybraný mikroregion se zaměřením na danou oblast komerčních služeb. Dále provést situační analýzu a nakonec vymezit předpoklady rozvoje dané oblasti komerčních služeb. Práce definuje vybraný mikroregion, vyjmenovává a detailně popisuje jednotlivé oblasti, které jsou zvlášť pro tento mikroregion charakteristické a rozhodující vzhledem k rozvoji komerčních služeb. Na základě dotazníkového šetření u podnikatelů a řízeného rozhovoru se starosty je vytvořen profil mikroregionu vzhledem k dané oblasti komerčních služeb. Charakteristika vybraného mikroregionu společně s jeho profilem stanovuje Situační analýzu, která vytyčuje deficity a přebytky nabídky a poptávky dané oblasti. V interpretaci výsledků je věnována pozornost spolupráci mezi podnikateli, nachází se zde analýza činnosti mikroregionu a nechybí ani návrhy a doporučení jak zlepšit jeho fungování.
The assumptions of commercial services development in a chosen area - microregion Táborsko
Keywords: Mikroregion; Mikroregion Táborsko; dobrovolný svazek obcí; komerční služby; cestovní ruch; situační analýza; Microregion; the microregion Táborsko; voluntary confederation of municipalities; commercial services; tourist industry; the situation analysis