Návrh souboru manipulačních a dopravních zařízení při odstraňování následků povodní způsobených přívalovými dešti. - Tomková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce je zjednodušit rozhodování při odstraňování škod po povodních způsobených přívalovými dešti. Dále poskytnout základní informace o zemních strojích, přídavných pracovních adaptérech a dopravních zařízeních, které jsou vhodné pro odstranění škod způsobené povodněmi, protože po přírodních katastrofách není důležitá kvalita techniky, ale znalost využití techniky.
The analysis of the utilization of farm machinery used to repair damage caused by flash flooding.
Keywords: povodeň; stroje; adaptéry; flooding; machinery; adapters