Průzkum trhu s robotickými rukami - Swaczyna, Jakub (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce má za úkol seznámit čtenáře s problematikou a trhem robotických paží. Její součástí je přehled robotických systémů, jejich rozdělení a využití. Představeny budou základní typy robotů a jejich kinematický popis. Ve druhé části budou podrobněji představeny jednotlivé části robotických rukou zodpovědné za jejich správnou funkci a potřebné k výkonu pracovních aplikací. Třetí část práce představuje některé ze společností, které můžeme najít na světovém trhu s robotickými pažemi, v práci bude stručně představeno jejich zázemí, historie, ale hlavně nabídka a produkty.
Robotic arms market research
Keywords: robotika; robotická paže; kobot; koncový nástroj; Universal Robots; Dobot; ABB; Fanuc; Yaskawa; robotics; robotic arm; cobot; end effector; Universal Robots; Dobot; ABB; Fanuc; Yaskawa