Klima školy a třídy - Repková, Dominika (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce je orientovat se v problémech klimatu školy a třídy na základní škole. Práce se zabývá porovnáním klimatu tříd na základních školách z hlediska velikosti města, kde se daná základní škola nachází. Teoretická část definuje základní pojmy - prostředí, atmosféra a klima. Dále uvádí typologie klimatu a aktéry klimatu. Také se zaměřujeme na přístupy šetření klimatu a metody měření klimatu. Praktická část zprvu definuje použitou metodu MCI, dále pak zpracovává cíle a hypotézy výzkumu. Poté popisuje realizaci výzkumu, který probíhal v šestých ročnících základních škol. V závěru práce se ověřují stanovené hypotézy.
Climate of schoul and vlase
Keywords: klima třídy; klima školy; žák; učitel; interakce žák - učitel; interakce žák - žák; interakce učitel - učitel; metoda MCI; class climate; school climate; student; teacher; student interactions - teacher; student interaction - student; teacher interactions - teacher; MCI method