Využívání didaktických řídících stylů ve výuce sportovních her na středních školách na Břeclavsku\\ - Sedláčková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce je zaměřena na využívání didaktických řídících stylů ve výuce sportovních her na středních školách na Břeclavsku. Výzkum byl proveden na náhodně vybraných středních školách prostřednictvím dotazníku a pozorování. Dotazník byl učitelům tělesné výchovy osobně předán až po ukončení pozorování vyučovacích jednotek tělesné výchovy. Výsledky získané metodou dotazníkovou a metodou pozorování jsou zpracovány do grafů a tabulek, které jsou doplněny stručným komentářem. V diskusích jsou získané výsledky podrobněji komentované.
The Use of Didactic Guiding Styles in the Teaching of Sports Games on Secondary Schools in the District of Břeclav
Keywords: vyučovací styl; sportovní hra; tělesná výchova; učitel; žák; educational style; sports game; physical education; teacher; student