Využití doplňků stravy v léčbě obezity a souvisejících patologií. - Kozová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2018)
Popularita doplňků stravy užívaných k redukci tělesné hmotnosti v posledních několika letech výrazně stoupla. Proto cílem této práce bylo přezkoumat mechanismus účinku, účinnost a bezpečnost některých doplňků stravy, které jsou běžně užívány při léčbě obezity a souvisejících patologií.
Use of dietary supplements in treatment of obesity and related pathologies.
Keywords: obezita; doplňky stravy; redukce tělesné hmotnosti; metabolický syndrom; inzulinová rezistence; diabetes mellitus 2.typu; tuková tkáň; chronický mírný zánět; obesity; dietary supplements; weight loss; metabolic syndrome; insulin resistance; diabetes mellitus type 2; adipose tissue; chronic low grade inflammation