Šikana na pracovišti - mobbing, bossing - Mareš, Petr (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou mobbingu a bossingu. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku mobbingu a bossingu a na jejich základní pojmy. Praktická část je zaměřena na dotazníkové šetření na pracovištích státních zaměstnanců a zaměstnanců soukromých firem. Bakalářská práce vede ke zjištění, jak je šikana na pracovištích rozšířená, poskytuje zaměstnancům větší informovanost o mobbingu a bossingu a postup, jak se proti této šikaně bránit.
Bullying in the workplace - mobbing, bossing