Volný čas vysokoškoláků jako příklad institucionalizace volného času - Kavlíková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá institucionalizací volného času u skupiny vysokoškolských studentů. Teoretická část (první tři kapitoly) charakterizuje pojem institucionalizace vycházející z práce Bergera a Luckmanna, institucionalizaci volného času a rovněž jsou zde uvedeny výsledky stávajících výzkumů volného času vysokoškoláků. Čtvrtá kapitola pak obsahuje vlastní výzkum, pro který byla použita metoda kvalitativního výzkumu v podobě rozhovorů. Tyto rozhovory byly vedeny se sedmi respondenty.
University Students Leisure as an Instance of the Institutionalization of Leisure
Keywords: institucionalizace; vysokoškoláci; volný čas; volnočasové aktivity; typizace; habitualizace; institutionalization; university students; leisure; free time activities; typification; habituation