Křesťanská tematika v díle Jaroslava Durycha - Kofroňová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá křesťanskou tematikou v díle Jaroslava Durycha. Zpracování proběhlo formou teoretického výzkumu. Nejprve se práce zabývá životem tohoto autora, poté historicko-kulturním kontextem doby, zde jsou zařazeni i ostatní představitelé katolické literatury po 1. světové válce. Další část se věnuje rozboru Durychova díla, konkrétně Bloudění, Rekviem, Služebníci neužiteční, Masopust, Boží duha a Sedmikráska. Je též přihlédnuto k autorově korespondenci s Jakubem Demlem a teoretickým pracím Jaroslava Meda a Martina C. Putny.
Christian themes in the works of Jaroslav Durych
Keywords: Jaroslav Durych; křesťanská tematika v literatuře; česká literatura; katolická literatura; kritika T. G. Masaryka a K. Čapka; vliv vzniku Československa na literaturu; literární teorie; Jaroslav Durych; christian themes in literature; czech literature; catholic literature; criticism of T. G. Masaryk and K. Čapek; influence of the establishment of Czechoslovakia on literature; literary theory