Hmotnost těla zvěře jelena siky východního japonského (Cervus nippon nippon Temminck) v honitbě Líšťany - Hunčice. - Boháčková, Kamila (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem mé diplomové práce je zdokumentování hmotnosti ulovené zvěře sika v honitbě HS Líšťany Hunčice. U každého uloveného kusu jsou uvedeny tři hmotnostní údaje, datum ulovení, odhadovaný věk na měsíce a následně převeden na rok. Hmotnost byla rozdělena na váhu celého kusu, váhu vyvrženého kusu, váhu vyvrženého kusu bez hlavy a běhů tak, jak se dává do výkupu zvěřiny. Celkem bylo zváženo 712 ks zvěře jelena siky. Ulovená zvěř byla rozdělena do kategorií - kolouši, laně a jeleni. Tato data byla statisticky vyhodnocena.
Weight of body sika deer (Cervus nippon nippon Temminck) in hunting Líšťany-Hunčice.
Keywords: jelen sika japonský (Cervus nippon nippon); hmotnost sičí zvěře; odhadovaný věk; sika deer (Cervus nippon nippon); weight sika deer; conjectured age