Obchodní zástupce - současnost a perspektiva - Němcová Kováčová, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá vyhodnocením vlivu výkonnosti třech skupin obchodních zástupců ve společnosti Coca-Cola HBC Česká republika, s.r.o. na firemní tržby, objemy prodeje. Porovnává náklady třech skupin obchodních zástupců. Na základě výstupů vícekriteriální analýzy vlivu výkonnosti skupin obchodních zástupců na vnitrofiremních kritériích je navrženo řešení využití obchodních zástupců do budoucna s cílem zvyšovat hospodářský výsledek firmy.
Business developer - current status and perspective
Keywords: obchodní zástupci; funkce obchodního zástupce; činnosti obchodního zástupce; měření výkonu; náklady; komunikace; tržby; objem prodeje; zisk; sales representative; sales representative function; activity of the agent; performance measurement; cost; communication; sales; sales volumes; profit