Druhová diverzita makrozoobentosu vybraných potoků na pravobřeží VN Lipno. - Vlášek, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2015)
V mé diplomové práci jsem hodnotil výsledky odběrů makrozoobentosu a chemismu vody na třech potocích, které se nacházejí na pravém břehu vodní nádrže Lipno. Jedná se o Bukový, Horský a Mlýnský potok. Na těchto potocích jsem z chemických vlastností hodnotil vodivost, pH a alkalitu. Z biologických poté druhovou rozmanitost jednotlivých skupin makrozoobentosu a jejich početnost. Výsledky jsem poté porovnal s hodnotami z předešlých let a zhodnotil postupný vývoj těchto vodních společenstev.
Species diverzity of macroinvertebrates of selected streams on the right bank of Lipno.
Druhová diverzita makrozoobentosu vybraných potoků na pravobřeží VN Lipno.
Keywords: makrozoobentos; tekoucí vody; druhová diverzita; revitalizace; bukový potok; horský potok; mlýnský potok; gammarus fossarum; lipno; makrozoobentos; running water; species diversity; revitalization; bukový stream; horský stream; mlýnský stream; gammarus fossarum; lipno dam