Možnosti sociální práce s vietnamskou menšinou v Plzeňském kraji - Čáni, Štefan (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá možnostmi sociální práce s občany Vietnamu migrujících do ČR za prací. Díky velkému množství pracovních migrantů z Vietnamu se vietnamská populace v ČR značně rozrostla, to sebou přineslo nová rizika. V teoretické části je zmapována historie a současnost migrace Vietnamců do ČR, jejich současná situace v ČR a dále jsou zde zpracovány formy sociální práce s vietnamskou minoritou. V praktické části se práce na základě rozhovorů s občany Vietnamu snaží zjistit nejvhodnější formu sociální práce s vietnamskou minoritou a co brání vietnamské komunitě poskytované služby využívat.
Possibilities of social work with Vietnamese minority in Pilsen Region
Keywords: Vietnam; Vietnamci; pracovní migranti; minorita; sociální práce s cizinci; Vietnam; Vietnamese; migrating laborers; minority; social work with foreigners.