Metodika výuky předškolních dětí v mateřské škole - Švarcová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá metodikou výuky předškolních dětí. Práce nahlédne do současného pojetí výuky, včetně motivace dětí a učitelů k učení. Za pomoci kvalitativního výzkumu a nastudovaných vědomostí byl v rámci práce vytvořen projekt, který je zacílen na děti předškolního věku. Vytvořený projekt nabídne soubor aktivit a her, které podpoří osvojení základních znalostí a dovedností dětí pro vstup do školy. Projekt podporuje individuální rozvojové oblasti, které pomocí her a smysluplně navozených tvořivých činností, ovlivňují jejich vztah k poznávání a učení. Bakalářská práce je inspirací pro každého, kdo se zabývá předškolní pedagogikou. Práce nahlíží do metodiky předškolních dětí z hlediska školní zralosti. Práce je přínosná pro učitele jako motivace dětí k učení, která nabízí něco nového v rámci výchovy a vzdělávání, na základě rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání.
METHODOLOGY OF TEACHING PRESCHOOL CHILDREN IN KINDERGARTEN
Keywords: metodika; předškolní vzdělávání; osobnost; práva dítěte; rámcový vzdělávací program; hra; výzkum; pozorování; projekt; hrubá motorika; program aktivit; hodnocení; výsledky; methodology; preschool education; personality; chidren's rights; the frame educational programme; game; research; observation; project; gross motorial activities; activity programme; evaluation; results