Vliv technologie pěstování chmele (Humulus lupulus L.) na kvalitu produktu a využití produktu - Klíma, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se věnuje technologii pěstování chmele otáčivého a kvalitě produktu chmele, tedy chmelovým hlávkám. V teoretické části práce obecně definuje chmelovou rostlinu a odrůdy pěstované na území České republiky. Dále se věnuje ochraně před škůdci a chorobami, hnojení chmele a technologii využívané při pěstování. Na závěr se obecná část věnuje zpracování chmelového produktu. V praktické části pak práce stanovuje obecně platná východiska v technologii pěstování chmele otáčivého. Na polním pokusu je pak testován vliv přípravku NanoFYT Si, který obsahuje částice SiO2. Tento pokus je následně vyhodnocen a diskutován se současnými výzkumy věnujícími se vlivu křemíku na polní plodiny.
Effect of hops (Humulus lupulus L.) cultivation technology on product quality and product utilisation
Keywords: Chmel otáčivý; technologie pěstování; křemík; využití chmele.; Hops; cultivation technology; silicon; use of hops