Dopad zdanění příjmů ze závislé činnosti v letech 2003-2013 - Kovačová, Květoslava (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se snaží zmapovat vývoj zdanění mezd v období 2003-2013 a vyhodnotit dopad daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků na poplatníky s různými úrovněmi příjmů ze zaměstnání v různých životních situacích, konkrétně při vyživování jednoho či více dětí. Cílem bylo identifikovat, jak se změny v zákoně dotkly odlišných příjmových skupin, kterou z nich ovlivnily nejvíce a jakým způsobem.
Incidence of income tax on employment revenues in the years 2003 - 2013
Keywords: Daň; daň z příjmů fyzických osob; závislá činnost; daňové zatížení; sleva na dani; daňové zvýhodnění; daňový subjekt.; Tax; personal income tax; paid employment; tax burden; tax credit; tax benefit; taxpayer.