Mořská biologie v učebnicích přírodopisu - Buštová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou témat mořské biologie v učebnicích přírodopisu žáků základních škol. Literární přehled je věnován obecné charakteristice pojmu učebnice. Dále je pak zaměřen na analýzu jednotlivých učebnic přírodopisu, především na jejich obsah, týkající se mořských druhů živočichů. Následně jsou v bakalářské práci uvedeny rozšířené informace o daných taxonech. Praktická část je zaměřena na tvorbu výukových listů pro žáky základní školy se zaměřením na konkrétní mořské živočichy.
Marine biology in Czech biology textbooks
Keywords: Klíčová slova: učebnice; přírodopis; moře a oceány; výukový list; Keywords: textbook; biology; seas and oceans; educational program