Investování do farmaceutických společností z pohledu dlouhodobého investora - Příplata, Milan (Jihočeská univerzita, 2023)
Hlavním cílem této diplomové práce je stanovení predikce tržní hodnoty akcií a sestavení investičního doporučení pro dlouhodobého soukromého investora na základě technické a fundamentální analýzy akcií vybraných společností z farmaceutického průmyslu. Ve smyslu technické analýzy bylo pracováno s grafem za pomocí trendových, cenových a objemových indikátorů a dalších metrik jakou jsou grafové formace nebo trendová analýza. Ve smyslu fundamentální analýzy byla provedena analýza makroekonomického prostředí, dále byla provedena analýza odvětví farmaceutického průmyslu, v neposlední řadě byla provedena finanční analýza na úrovni podniku zvolených společností. Jako doplněk práce byl proveden rozhovor s odborníkem z praxe na téma technické a fundamentální analýzy.
Investing in pharmaceutical companies from the perspective of a long-term investor
Keywords: Investování; dlouhodobý horizont; technická analýza; fundamentální analýza; predikce ceny; Investing; long-term horizon; technical analysis; fundamental analysis; price prediction