Frazeologismy jako součást slovní zásoby žáků ZŠ - Pelánová, Klára (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce je zaměřena na české frazeologismy a jejich znalost a chápání žáky druhého stupně základní školy. Práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou. Cílem teoretické části je vymezit základní pojmy frazeologie pomocí odborných publikací. Praktická část je zaměřena na popsání výsledků dotazníkového šetření a na porovnání znalosti frazémů u jednotlivých tříd základní školy.
Phraseology as part of the vocabulary of primary school pupils
Keywords: Frazeologie; přísloví; přirovnání; pranostika; rčení; slovní zásoba.; Phraseology; proverb; simile; weather saying; saying; vocabulary.