Provedení průzkumu zvolené lokality jako podkladu pro pozemkové úpravy - Heřmánková, Jana (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se věnuje provedení průzkumu vybrané lokality jako podkladu pro pozemkové úpravy. Literární rešerše je zaměřena na základní pojmy týkající se pozemkových úprav. Popsána je nejen definice pozemkové úpravy, ale také její cíle, formy, obvod a samotný postup řízení o pozemkových úpravách. Dále se zabývá informacemi souvisejícími s charakteristikou přírodních podmínek, popisem území a plánem společných zařízení. V další části jsou vypsány metody, na jejichž základě byl průzkum proveden. Praktická část uvádí provedení průzkumu vybraného území v souladu s platnou metodikou komplexních pozemkových úprav. Zpracováno je katastrální území Veselá u Častrova. Zaznamenány jsou výsledky zhodnocení přírodních podmínek, hospodářského využití území a podrobného průzkumu terénu. Vybrané části jsou doplněny o návrh opatření vedoucí ke zlepšení fungování a využívání krajiny.
Survey of the selected locality as the basis for land consolidation projects
Keywords: pozemková úprava; přírodní podmínky; průzkumové práce; hospodářské využití; dopravní systém; krajinný ráz; charakteristika krajiny; land treatment; natural conditiins; exploration works; economic use of landscape; transport systém; lanscape charakter; characteristic of the area