Ověření úrovně pohybových dovedností ze sportovní gymnastiky na základních školách v Českých Budějovicích\\ - Atexinger, Zděnek (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem mé diplomové práce bylo ověření úrovně pohybových dovedností ze sportovní gymnastiky na Základních školách v Českých Budějovicích. Hlavní součástí práce je především její analytická část, která vymezuje pojem "gymnastika" a popisuje její zastoupení v tělesné výchově. Jako hlavní způsob mé práce jsem si zvolil testování. Tento způsob umožňuje vcelku objektivně nahlížet na současný stav i s dostatečnou časovou rezervou. Jako jeden z nejzávažnějších a zároveň alarmujících výsledků se mi jeví fakt, že podle výše uvedených výstupů testovací baterie dosahují žáci většinou pouze průměrných či podprůměrných hodnocení, což nesvědčí o metodicky vhodném, kladně motivujícím a pro žáky atraktivním přístupu většiny vyučujících tělesné výchovy na zkoumaných školách.
The check on levels of sports gymnastics motoric skills at basic schools in České Budejovice\\
Keywords: Gymnastika; sportovní dovednost; schopnost; výsledek; pohybový systém; Gymnastic; artistic; facility; ability; result; motional system