Metodika práce s 3D díly od SolidWorks, přes SolidCAM, k frézování a gravírování na CNC frézce - Kašpar, Filip (Jihočeská univerzita, 2021)
Úvodní teoretická část seznamuje s technikou práce v 3D modeláři SolidWorks. Tato část je věnována především 3D prvkům a okrajově i skicování. Na tuto část navazuje popis prostředí v programu SolidCAM a teorie vztahující se ke způsobu práce s tímto software. V Praktické části je uveden podrobný popis tvorby nového projektu v SolidCAM, vysvětlený na konkrétním gravírovaném dílu. Závěr práce tvoří vygenerovaný řídicí kód pro CNC obráběcí stroj.
Methodology of working with 3D parts from SolidWorks through SolidCAM for milling and engraving on a CNC milling machine
Keywords: CNC stroj; díl; frézování; CAM systém; gravírování; CNC machine; part; routing; CAM system; engraving