LESNÍ DNY V MATEŘSKÉ ŠKOLE SLAPY - Tůmová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem bakalářské práce je vytvořit harmonogram pátečních Lesních dnů pro děti z mateřské školy Slapy u Tábora. Teoretická část pojednává o vlivu přírody na dítě a jeho všestranný rozvoj. Dále přináší zpracované informace formou literární rešerše o historii obce Slapy, Stříbrné naučné stezce Tábor - Horky - Větrovy, konkrétní zvěři, stromech a rostlinách v okolí obce Slapy. Praktická část vytváří konkrétní programy na 5 Lesních dnů a 3 z toho byly zrealizovány. Děti poznávají přírodu a historii v obci Slapy a okolí.
Forest days in kindergarten Slapy
Keywords: předškolní děti; příroda; les; zvířata; kindergarten children; nature; forest; animals