Vývoj inflace v České republice od roku 1990 do současnosti (Dokumentační přehled) - Prokopová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2006)
Tato bakalářská práce si vytyčila za cíl popsat dokumentační přehled vývoje inflace od počátku 1990 až po současnost.Úvodní část podává základní informace o inflaci, jejím vymezení Českou národní bankou, její stupně a formy, popisuje míru inflace a v neposlední řadě i její druhy. Druhá část práce je zaměřena na samotný časový vývoj inflace v ČR rozdělený do pěti etap: počátek transformace (1990-1993), vývoj cen v letech 1994-1998, období 1999-2001, vývoj inflace 2002-2005 a první 3 měsíce roku 2006. Závěr práce se zabývá stručným shrnutím popsaných dat a jevů.
Inflation Trends in the Czech Economy 1990-2006 (Documentational Survey)
Keywords: Česká národní banka; inflace; transformace; vývoj cen; Czech National Bank; inflation; transformation; price development