Územní polarita socioekonomické diferenciace Rumunska - Hřivnáč, Radek (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá územní polarit o u socioekonomické diferenciace Rumunska. Hlavním cílem práce je sledování této problematiky v prostorové analýze za pomocí vybraných statistických ukazatelů, které jsou rozděleny podle zaměření do tří kategorií (ekonomické, sociální a ostatní) pro komplexní pohled na diferenciaci Rumunska . Finální výsledky vyvozují hlavní determinanty územní diference a dále ukazují míru územní polarity.
Territorial polarity socio - economic differentiation in Romania.
Keywords: územní polarity; socioekonomická diferenciace; regionální disparity; Rumunsko; spatial polarity; socioeconomic differentiation; regional disparit; Romania