Fundraising a marketing vybrané neziskové organizace - Jankovská, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se věnuje problematice marketingu a fundraisingu v neziskovém sektoru. Cílem práce je analyzovat uplatňování marketingu a fundraisingu ve vybraném občanském sdružení v roce 2010. Teoretická část popisuje marketing a fundraising v neziskových organizacích. V praktické části je uvedena dosavadní marketingová činnost a analýza vícezdrojového financování konkrétního občanského sdružení, a dále jsou doporučeny některé kroky k efektivnější činnosti sdružení a alternativní způsoby získávání finančních zdrojů.
Fundraising and marketing of selected non-profit organization
Keywords: Občanské sdružení; marketing; fundraising; finanční zdroje; dotace; Civil association; marketing; fundraising; financial resources; subsidies