Motivace dětí v mateřské škole - Fendrychová, Terezie (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku motivace v mateřské škole, jak s tímto fenoménem pracují učitelky s různou délkou jejich praxe. V teoretické části je nabízen náhled na lidskou motivaci z různých odborných pohledů a faktory s motivací související. Jsou zde zmíněny i metody konstruktivistického učení. Praktická část odhaluje výsledky kvalitativního šetření, které bylo zaměřeno na zkušenosti učitelek a ověření, jak děti reagují na motivační strategie doporučené učitelkami. Práce nabízí čtenáři náhled do této problematiky jak z teoretického, tak z praktického úhlu pohledu.
Motivation of children in kindergarten
Keywords: Motivace; předškolní věk; motivační strategie; vnitřní motivace; konstruktivismus; potřeby.; Motivation; pre-school age; motivation strategies; inner motivation; constructivism; needs.