Dotační možnosti pro školy a jejich využívání - Pohořalová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce je specializována na příspěvkové organizace, zejména poté školy a způsoby financování jejich činnosti. Dále obsahuje informace o strukturální politice Evropské unie. Cílem práce je analýza užívání evropských financí českými žáky a studenty. Uvedení do příspěvkové organizace je následován způsoby financování škol, dotacemi v rámci ČR a Evropské unie. Poté následuje pojednání o strukturální politice. Dále jsou zde uvedeny informace o jednotlivých programovacích obdobích minulé a probíhající. Praktická část poté pojednává o jednotlivých projektech, které byly či jsou realizovány na vybraných školách. Krátký úvod vybraných škol následuje popis již ukončených projektů, včetně analýzy jejich využití a přínosu pedagogům, žákům či studentům a dané škole jako takové. Dále následuje popis a analýza probíhajících projektů. Práce je poté zakončená plány vybraných škol do příštích let aktuálního programovacího období.
Subsidy Possibilities for Schools and Their Use
Keywords: Strukturální politika; Škola; Programovací období; Dotace; Projekt; Evropská unie; Structural policy; School; Programming period; Fund; Project; European Union