Pasportizace budov JČU pomocí CityEngine s využitím bezpilotních technologií - Smrž, Pavel (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této práce je vytvořit 3D model budov Jihočeské univerzity a jejího okolí v programu ArcGIS CityEngine. Pro danou oblast byly za pomocí dronu DJI Phantom 4 Pro snímkovány střechy a fasády budov, jež Jihočeská univerzita vlastní. Snímky sloužily jako textury pro vzhled jednotlivých budov ve vytvořeném modelu. Práce je rozdělena do dvou částí. První část obsahuje literární rešerši a je teoretickým uvedením do tématu pasportizace, územního plánování, bezpilotních leteckých prostředků a 3D modelování. Ve druhé části jsou popsány použité metody a kroky k vytvořenému modelu budov v CityEngine.
Passportization of JCU buildings with CityEngine and using unmanned aerial vehicles
Keywords: GIS; ArcGIS CityEngine; 3D model; pasportizace; územní plánování; urbanismus; GIS; ArcGIS CityEngine; 3D model; passportization; Spatial Planning; Urban Planning