Modernizace a digitalizace výrobní linky - Kačerová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem diplomové práce je analyzovat zavedení digitalizace ve vybraném závodě a její výhody. První část práce se věnuje historii průmyslu, aktuální čtvrté průmyslové revoluci s důrazem na automobilový průmysl na území České republiky a vybraným trendům digitalizace. Druhá polovina práce se spíše soustředí na konkrétní digitalizaci výrobní tabule, analýzu před a po zavedení, fáze implementace a také výhody a překážky zavedení. Analýzy vychází z vlastní zkušenosti pracovníka vybrané společnosti. Výstupem analýzy je bod zvratu vybrané investice a časová osa zavedení ve vybraném závodě.
Modernisation and digitalization of assembly line
Keywords: Průmysl 4.0; digitalizace; heijunka; eheijunka; Industry 4.0; Digitalization; Heijunka; eHeijunka