Přípustkové věty ve španělštině: analýza překladu do češtiny - Adamová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na srovnávací analýzu vedlejších vět přípustkových ve španělštině a v češtině. Cílem je popsat jakými prostředky se přípustka vyjadřuje a jaké jsou možnosti překladu. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. Po teoretické části zpracované na základě odborné literatury, kde je popsána problematika přípustkových vět, následuje analýza vybraného vzorku textů španělské beletrie, která je realizována pomocí paralelního korpusu InterCorp.
Concessive sentences in Spanish: analysis of translation into Czech
Keywords: Vedlejší věty přípustkové; přípustka; spojky; korpusová analýza; InterCorp.; Concessive clauses; concession; conjunction; corpus analysis; InterCorp.