Penzijní připojištění - preference pojistníků - Strnadová, Helena (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá penzijním připojištěním. Teoretická část předkládá základní principy penzijního připojištění jako je například důležitá role v penzijním systému. Cílem aplikační části je prezentovat současný stav penzijního připojištění. Největší podíl praktické části bude věnován analýze šetření vytvořené autorkou práce. Cílem dotazníku je určit preference pojistníků a najít souvislosti mezi jednotlivými odpověďmi. Ke zpracování dat budou použity statistické metody.
Supplementary pension insurance - preferences of policyholders
Keywords: penzijní připojištění; penzijní fond; státní důchod; důchodový systém; supplementary pension insurance; pension fund; state pension; pension system