Pěstování olejnin v ČR v letech 1990 - 2012 - Hávová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2013)
Tématem bakalářské práce je pěstování olejnin v letech 1990 ? 2012. Práce se zabývá biologickou charakteristikou vybraných druhů olejnin, kvalitou jejich oleje a jeho využitím. V dalších kapitolách se popisuje vývoj odrůd jednotlivých plodin, pěstitelských ploch, výnosů a změny v agrotechnice od roku 1990 do roku 2012.Z olejnin je v práci popsáno 5 nejvýznamnějších plodin pěstujících se v České republice, jsou to řepka olejná, hořčice bílá, slunečnice roční, mák setý a len olejný.
Oil-crops growing in the Czech Republic 1990-2012
Keywords: olejniny; olej; odrůdy; výnosy; pěstitelské plochy; agrotechnika; oil seeds; oil; varieties; yields; growing areas; agrotechnics