Sebevražedné a sebepoškozující tendence u dětí a mladistvých v ústavní výchově - Voborníková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá sebevražednými a sebepoškozujícími tendencemi u dětí a mladistvých v ústavní výchově. Teoretická část se věnuje charakteristice sebevražedných tendencí a sebepoškozujících tendencí, jejich dělením a determinací. Dále se věnuje sebevražedným a sebepoškozujícím tendencím u dětí a mladistvých, prevenci a pomoci těmto jedincům. Praktická část se již přímo věnuje problematice sebevražedných a sebepoškozujících tendencí u dětí a mladistvých v ústavní výchově. Pomocí dotazníků zjišťuje současnou situaci této problematiky v různých typech ústavních zařízení a jejich rozdílnosti mezi jednotlivými typy zařízení.
Suicidal and self-harm tendencies at children and adolescents in institutional upbringing
Keywords: sebevražedné tendence; sebevražda; sebepoškozující tendence; záměrné sebepoškozování; ústavní výchova; děti; mladiství; suicidal tendencies; suicide; self-harm tendencies; deliberace selfharm; institutional upbringing; children; adolescents