Vliv přímých investic na rozvoj obcí - Skalová, Hana (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá přímými zahraničními investicemi. Hlavním cílem práce je zjistit, zda mají přímé zahraniční investice vliv na rozvoj obcí. K tomuto cíli jsou používány základní matematické funkce, pomocí kterých se vypočte, jaký je příliv financí do rozpočtu města díky firmám s přímými zahraničními investicemi. Další výsledky udávají, zda tento příjem je pro obce podstatný či ne. Jako další cíl je zjištění, zda přítomnost zahraničních investic má vliv na zaměstnanost. Vzorce, které k těmto výpočtům byly použity, jsou uvedeny v metodice. V praktické části je práce blíže zaměřena na vliv přímých investic na rozvoj měst Klatovy, Písek a Žďár nad Sázavou.
Impact of direct investments to development of communities
Keywords: investice; rozvoj; obce; investment; development; communities